Abbink X Co wint aanbesteding 60 sociale huurwoningen

Met het plan Hart van Groen hebben Abbink X Co en Hilberink Bosch architecten de aanbesteding van woningcorporatie Groen West voor 60 sociale huur woningen in Abcoude gewonnen. Een slim casco systeem zorgt voor een afwisselend dorps beeld in combinatie met een uiterst rationeel en energiezuinige benadering.

In samenwerking met Janssen de Jong Projectontwikkeling is gebruik gemaakt van het ToPlan systeem die maximale flexibiliteit tegen een scherpe prijs weet te realiseren, onder andere door BIM optimaal in te zetten en de bouwtijd minimaal te houden. De woningen zijn onderhoudsarm en energiezuinig. Met een geringe aanvulling is de stap naar nul-op-de-meter voor alle woningen eenvoudig te behalen.

Het project Hart van Groen bevindt zich in de nieuwe dorpsuitbreiding Land van Winkel waar ca 200 woningen zullen worden gerealiseerd in de komende paar jaar. De 49 sociale huurwoningen en 11 appartementen van Groen West zijn verdeeld over drie deelgebieden: het Dorpspleintje, het Wilgenlaantje en het Erf. Elk gebied moest voldoen aan uitgebreide spelregels zoals omschreven in het beeldkwaliteitsplan van landschapsarchitecten La4Sale voor de nieuwe wijk. La4Sale staat bekend om haar innovatieve dorpsbouwplannen die omvangrijke uitbreidingen met respect voor dorp én landschap mogelijk maken.

Beide architecten zijn samen met LEVS, FARO, Visser Bouwman en Bedaux de Brouwer architecten geselecteerd om tevens de overige woningen vorm te geven. Abbink X Co heeft in 2014 de aanbesteding gewonnen voor De Baronie, de allereerste ontwikkeling in Land van Winkel. De eerste woningen zullen medio eind 2015 in uitvoering gaan.