Spiegeltje Spiegeltje: een sprookje in stijl

Je loopt een sprookje in om je tanden te poetsen bij SpiegeltjeSpiegeltje.

Camping de Lievelinge heeft Abbink X Co en Karin Blom van Assendelft gevraagd een bijzonder ontwerp te maken voor twee nieuwe douche paviljoens in het Lingebos. Het resultaat is een magisch mirage die met reflectie, extraversie en recycling speelt.

De paviljoens vertellen het verhaal van de unieke karakter van De lievelinge en de dualiteit van glamping; dichter bij de natuur zijn, in stijl. Terugtrekken en gezien worden tegelijk.
Door middel van spiegels gaan de paviljoens op in de omringende natuur en bieden ze tegelijkertijd een speels canvas voor het flaneren, zien en gezien worden. Het is een verassend vrolijk aangelegenheid om de dag te beginnen tussen de fuchsia en mandarijn tinten van de nieuwe interieurs, waar de badderende bezoeker omringd is door de oude spiegels van de Lievelinge die op bijzondere wijze worden zijn hergebruikt. Ook de brokken van de oude sanitaire gebouwen zijn hergebruikt in de afwaseilanden, die onder een luifel los komen staan in de natuur. Net als bij de oude dorpspomp komen glamping-genoten elkaar tegen bij deze ode aan ontmoeting en verleden. De nieuwe unisex indeling, waar speciaal aandacht besteed is aan families, rolstoelgebruikers en de kleintjes, zorgt voor een heel open en ruimtelijke beleving binnen de footprint van de gesloopte douche gebouwen, en maakt het tevens mogelijk om de bestaande funderingen te hergebruiken. ‘S nachts als de Glamping tot leven komt lichten de paviljoens van binnenuit op en vieren ze mee met de feestelijke sfeer van De lievelinge.

Ondertussen heeft medeontwerpster en groen kunstenaar Karin Blom van Assendelft haar expertise gericht op de aangrenzende borders en zullen de paviljoens het komende seizoen omringen met een explosie van geur en kleur.