Nieuwe buitenplaats De Baronie

Het dorp van Abcoude breidt uit met Land van Winkel, een nieuwe wijk van ca 200 woningen die zich uitstrekt tussen het oude dorpskern en de Winkeldijk aan de Angstel. Het masterplan van La4Sale is gebaseerd op het principe van dorpsbouw waarbij bestaande structuren, gevoeligheden en karakteristieken van zowel dorp als landscape op ‘tradinnoverende’ wijze de boventoon voeren.

Het ontwerp van Abbink X Co voor de nieuwe buitenplaats van Abcoude, De Baronie, combineert een klassieke lokale ‘lusthof’ stijl met een hedendaagse detaillering in een stijlvolle setting. Het zorgvuldig samengesteld ensemble van gebouwen is gesitueerd op een eiland aan de rand van het dorp, met zicht op het beschermd dorpsgezicht van Abcoude en de omringende landschap. De gebouwen zijn geïnspireerd door de lokale architectuur in de streek en vertegenwoordigen net als het ontwerp voor de tuinen een samensmelting van chique landgoed en boeren erf. De sleutels van het wapen van Abcoude zijn in abstracte vorm op verschillende manieren verwerkt in de kanten randjes waardoor elk gebouw haar eigen unieke ‘couleur locale’ bezit. Op een kwartier van Amsterdam bieden de ruime woningen een modern landelijk leven temidden van prachtige tuinen, vormgegeven door BOOM landscape.

De Baronie is ontwikkeld door Jansen de Jong Projectontwikkeling en is in mei 2015 in de verkoop gegaan: zie hier de verkoopbrochure. De gebouwen van De Baronie zijn begin 2017 opgeleverd. De inrichting van de tuinen volgt.